Open Acces publikálás

Open Access publikálás

Utolsó frissítés: 2024 január 11.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem számos tudományos adatbázis előfizetéssel rendelkezik a 2024. évre. Az előfizetésekhez tartozó kiadói szerződések több esetben ingyenes publikálási lehetőséget biztosítanak az intézmény szerzőinek. Az adatbázisok által szolgáltatott információforrásokhoz való hozzáférés mellett, a MATE affiliációval rendelkező szerzők – a vonatkozó szerződésben meghatározottak szerint – minden további költség nélkül publikálhatnak Open Access cikkeket a kiadók lapjaiban.

A szolgáltatásról bővebben érdeklődhet a gyodi.anna@uni-mate.hu e-mail címen, vagy +36-82/505-936 1302-es melléken.

 


AKADÉMIAI KIADÓ

Az előfizetésnek köszönhetően a szerződés keretében az Akadémiai Kiadó folyóirataihoz való hozzáférés mellett a MATE affiliált szerzők minden további költség nélkül publikálhatnak Open Access cikkeket a kiadó lapjaiban. Az Akadémiai Kiadó MeRSZ online könyvtárára is tartalmaz ingyenes publikációs lehetőséget, amelyben teljes értékű, saját ISBN és DOI számmal rendelkező, az MTMT-ben rögzíthető, hivatkozható publikációt lehet megjelentetni a MeRSZ-en.

További információk

 


CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS

A Cambridge University Press kiadóval kötött megállapodás értelmében az EISZ-en keresztül előfizető tagintézmények kutatóinak lehetőségük van nyílt hozzáférésű (open access) publikálásra. A megállapodás a kiadó hibrid és gold open access folyóirataira vonatkozik, a szerzői jogot a Creative Commons CC-BY és CC-BY-NC-SA és CC-BY-NC-ND licenc biztosítja. A kutatók mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól.

További információk

 


ELSEVIER

Az Elsevier kiadóval kötött megállapodás értelmében az EISZ-en keresztül előfizető tagintézmények kutatóinak lehetőségük van nyílt hozzáférésű (open access) publikálásra a ScienceDirect platformon keresztül. A megállapodás a kiadó hibrid és a Gold Open Access folyóiratai terjed ki, a szerzői jogokat a Creative Commons CC-BY, CC-BY-NC-ND licencei biztosítják. A kutatók mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól.

További információk

 


SPRINGER NATURE

A Springer Nature kiadóval kötött megállapodás értelmében a tagintézmények kutatóinak lehetőségük van nyílt hozzáférésű (open access) publikálásra a kiadó több mint 1850 hibrid és több mit 600 gold open folyóiratában. A szerzői jogokat a Creative Commons CC-BY és CC-BY-NC-ND licencei biztosítják. A kutatók mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól.

További információk

 


WILEY

Az előfizetésnek köszönhetően a Wiley folyóirataihoz való hozzáférés mellett a Magyar Arár és Élettudományi Egyetem affiliációval rendelkező levelező szerzők minden további költség nélkül publikálhatnak „primary research” és „review” besorolású Open Access cikkeket a kiadó lapjaiban. Fontos, hogy a cikkek beküldésénél a levelező szerző jelölje az affiliációt és az elbírálás után válassza ki az open access közzététel lehetőségét.

Annak érdekében, hogy a jogosult szerzők részesüljenek a megállapodás nyújtotta előnyökből, a Wiley folytatja technológiai fejlesztéseit, ideértve az Author Services platformot is, ahol a jogosult szerzők automatikusan azonosíthatók, és értesülnek a díjmentes nyílt hozzáférésű közzététel lehetőségéről. Az EISZ intézmények adminisztrátorai emellett hozzáférhetnek egy kezelőfelülethez, ahol fiókadataikat kezelhetik, jóváhagyhatják a szerzői igényeket, és részletes jelentéseket készíthetnek.

További információk